perjantai 5. kesäkuuta 2015

Skumppapoika on valmis juoksemaan!

Skumppapojilla on kesälle kaksi tavoitetta, toinen on puolimaraton ja toinen on skumpan poksauttaminen sen jälkeen. Kumpaakin varten on reenattu ja kaiken pitäisi olla kunnossa.
Koitoksena skumppapojilla on Helsinki Halfmarathon lauantaina 6.6.2015.

Skumppapojat ovat tietenkin saatelleet itsensä timmiksi ja kesäkuntoon jo hyvissä ajoin. Ehkä jopa liiankin hyvissä ajoin, sillä nyt on jo massakausi pitkällä, ainakin trikoiden purituksesta päätellen. Ja ei, kyseessä ei ole kompressiotrikoot.

Valmistautuminen on sujunut hyvin, pastaa on syöty pitkin viikkoa monissa eri muodoissa: nauhapastaa, tuorepastaa, spagettipastaa ja makaronipastaa. Huhupuheiden mukaan urheilijat kuulemma syövät pastaa ja tankkaavaat sillä jotain varastoja täyteen. Näennäisammattimaiset amatöörijuoksija Skumppapojat päätti testata samaa ja lopputuloksena voimme sanoa, että nauhapasta mansikkahillolla ei ole yhtä maukasta kuin kaurapuuro mansikkahillolla. Makaronit eivät myöskään mielestämme sovellu supermegahyperfood-smoothieeseen!

Samojen huhujen mukaan viimeinen viikko ennen puolimaratoonia kannattaa ottaa rauhassa lenkkeilyn suhteen, jotta askel on kevyt itse kisassa. Skumppapojat ovat noudattaneet myös tätä ohjetta ja alussa ensimmäisenä mainitun tavoitteen sijaan hionut toista tavoitettaan kuntoon. Sillä asianatuntijoiden mukaan myös nesteytyksestä pitää pitää huolta. Toki viimeistely lenkki on juostu kisaa edeltävänä aamuna sillä lopputloksella että penikat on nyt kipeät ja pakara jumissa.

Valmistautuminen on siis rautaisessa kunnossa ja viimeisteltyt hiottu kuntoon pienintäkin yksityiskohtaa myöten, toisin kuin itse juoksijat. Skumppapojat ovat valmiita juoksemaan huomenna.

Huolestuttavia asioita skumppapoikien mielen päällä myös on. Starttihan tapahtuu aikaseen lauantai aamulla eli 8:40 ison kirkon keskustassa. Pohdimme kuinka juoksuun vaikutta baareista vaeltavien zombien väistely ja toisaalta, sekoitetaanko myös meidät näiden zombien joukkoon. Skumppapoikien elämänrytmin mukaan tuo edellä mainittu aika on varhainen aamu. Zombilaumaan sekoittamisen riskiä lisää olennaisesti myös se, että suolen aloittaessa toimintansa tarkkojen laskelmien ja parin kahvin jälkeen siinä noin kello kymmenen, muuttuu askel entistä enemmän laahaavaksi. Ja matkaa maaliin on ainakin 7 kilometriä. Se on pitkä matka puristaa pakaroita yhteen saatika juosta lämpimät housuissa. Edellisellä kerralla skumppapoika ei päässyt tavoitteeseen kahden pysähdyksen taktiikalla, joten nyt mennään yhden pysähdyksen taktiikalla.

Skumppapojat ovat jo ennakkoon kiitollisia järjestäjille reitillä juoksevista jäniksistä, sillä skumppapojat ovat tottuneet juoksemaan pupujen perässä heitä saavuttamatta. Totutut rutiinit lisäävät  kuitenkin turvallisuuden tunnetta ja onnistumisen pieni todennäköisyys saa yleensä yrittmään parhaansa. Toivomme kuitenkin, että ison kirkon tavoista poiketen, nämä cityjänikset eivät päätyisi Korkeasaareen petojen haaskaksi. Ja toivomme myös, että ne vappupallot irrotettaisiin näistä jäniksistä, ennen kuin heidät lasketaan takaisin luontoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti